Samsung heeft laten weten dat de Samsung Gear S3 inderdaad wordt aangekondigd tijdens de IFA in Berlijn, blijkt uit een nieuwe teaser. Dit is de tweede keer dat het bedrijf het bestaan van een apparaat kenbaar maakt, voordat het is aangekondigd.

Samsung Gear S3 tijdens IFA 2016

Eerder plaatste Samsung al een teaser van de Samsung Gear S3 online. Destijds liet het bedrijf enkel doorschemeren dat er een aankondiging op het gebied van smartwatches gedaan zou worden tijdens de IFA in Berlijn. Maar vandaag laat de fabrikant gewoonweg weten te werken aan de opvolger van de Samsung Gear S2, zeggen we op basis van een nieuwe teaser. Je kunt die teaser hierboven bekijken. Je ziet overduidelijk een wijzerplaat, met daaronder het cijfer drie. Dat kan haast geen toeval meer zijn - de Gear S3 is aanstaande.

Helaas weten we verder nog maar weinig over de Samsung Gear S3. Over het basismodel, de Frontier, wordt gezegd dat het een roterende rand krijgt, net zoals zijn voorganger. Zodoende kun je gemakkelijker door het menu van de smartwatch navigeren, zonder dat je vinger constant in de weg zit. Ook zouden gebruikers moeiteloos banden moeten kunnen omwisselen. Daarnaast zouden er nog twee versies worden geproduceerd, namelijk een Classic- en een Explorer-variant. Die laatstgenoemde zou extra knoppen gaan krijgen.