Samsung kondigt vandaag de Samsung Gear VR met controller aan, powered by Oculus. De controller is ontworpen voor bediening met een hand en maakt het mogelijk om door menu’s te scrollen met minimale arm- en hoofdbewegingen.

Controller voor Samsung Gear VR

Voor comfort en een optimale game-ervaring heeft de controller een ergonomisch, gebogen ontwerp, aldus Samsung. Het Touchpad maakt daarbij sneller selecteren en interactie met VR-apps mogelijk. Ook maakt het Touchpad verschillende vormen van beweging mogelijk, zoals wijzen, slepen, kantelen, vuren en andere acties, terwijl de Trigger gamen in VR verbetert. Met de home-, volume- en terugknoppen op de controller kun je snel navigeren.

Voor een breedbeeldervaring is de Gear VR met controller uitgerust met 42 mm lenzen, een gezichtsveld van 101° en vervormingscorrectie om misselijkheid te voorkomen. De virtualrealitybril met controller ondersteunt zowel micro-USB als USB Type-C en is beschikbaar in een glanzende Orchid Grey finish. Daarnaast kan de controller worden bevestigd aan de bril als deze niet in gebruik is.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwste editie van de Samsung Gear VR is geschikt voor gebruik met de Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy S7 en Galaxy S7 edge. De Gear VR met controller is verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal van 2017, voor een prijs van 129,99 euro. De prijs van de losse controller bedraagt 39,99 euro.