Samsung komt binnenkort met een flinke software-update voor de Gear S2 smartwatch. Vandaag heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf bekend gemaakt welke nieuwe functies er allemaal komen. De update wordt via de Samsung Gear-app uitgerold en brengt veranderingen naar de interface en wat nieuwe functies.

Update Samsung Gear S2

Allereerst komt er een nieuwe widget in het app-overzicht. Daarin worden je meest recent gebruikte apps voortaan standaard gesorteerd. De software zorgt zelf voor een rangschikking en doet dat op basis van de ronde interface. Verder kan je omlaag vegen op het scherm om een overzicht te krijgen met instellingen, waaronder schakelaars voor connectiviteit.

De Gear S2 is ideaal om mee te sporten en daarom brengt Samsung wat nieuwe updates naar de Health-app. Daarin kan je nu makkelijker je hartslag en je tempo volgen. De info wordt tijdens het sporten standaard weergegeven. Verder zijn er meer mogelijkheden om de Gear S2 als een controller te gebruiken. Samsung heeft apps voor televisie, Gear VR en andere mogelijkheden toegevoegd.

Mocht je verder benieuwd zijn naar het weer, dan kan je in een oogopslag een overzicht krijgen in de ochtend met daarop het laatste nieuwe weerbericht en de voorspelling voor de rest van de dag. Samsung brengt de update uit via de app in de smartwatch.