Tijdens Mobile World Congress 2016 trad Samsung naar buiten met de Samsung Charm, een gloednieuwe fitnesstracker die het aantal genomen stappen bijhoudt. Lange tijd bleef het echter onduidelijk wanneer de band ook in Nederland te koop zou zijn. Het antwoord daarop is inmiddels bekend, want de fitnesstracker is inmiddels toegevoegd op de website van Samsung en kan vanaf nu dus besteld worden.

De Samsung Charm

Een aantal maanden terug schreven we voor het eerst over de fitnesstracker, die voor een betaalbare prijs op de markt zou komen. De wearable is nu te koop voor een bedrag van 30 euro. Voor het verzenden van de armband worden geen kosten in rekening gebracht. Daarnaast kun je kiezen tussen drie verschillende kleuren: zwart, goud en roze.

De fitnesstracker kan gesynchroniseerd worden met de smartphone. Vervolgens houdt de band jouw vitale functies in de gaten. Daarnaast kan hij onder andere het aantal verbrande calorieën en de afgelegde afstand volgen. Zodra je de slimme gadget gesynchroniseerd hebt staan, kun je via LED-kleuren ook notificaties ontvangen. Zo blijf je dus lekker op de hoogte van wat zich onder andere afspeelt op social media. Het is de bedoeling dat de wearable, die er uiterst stijlvol uitziet, 14 dagen kan overleven zonder hem op te laden.