Samsung heeft een patent ingediend voor een smart ring, waarmee je verschillende apparaten in huis mee zou kunnen bedienen, evenals je smartphone. Het lijkt dus op een apparaat dat zich kan toevoegen aan Internet of Things.

Komt er een smart ring van Samsung aan?

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung heeft een nieuw patent ingediend bij de USPTO (United States Patent & Trademark Office) voor een apparaat dat de fabrikant een smart ring noemt. Met deze ring zou je enkele apparaten in huis evenals je smartphone kunnen bedienen. Zo kun je de ring aan je smartphone koppelen, waarna de telefoon hem zal herkennen en contextuele functies zal aanbieden. Zodoende zou je bijvoorbeeld de lampen in huis aan en uit kunnen zetten of je televisie kunnen bedienen met een specifieke functionaliteit.

Dat Samsung een dergelijk patent heeft ingediend, hoeft niet te betekenen dat we ook daadwerkelijk een smart ring van het bedrijf te zien krijgen. Apple, Microsoft en Google hebben al een dergelijk patent in handen en van die bedrijven hebben we ook nog geen slimme ringen gezien. Helaas is er op moment van schrijven nog maar weinig bekend over de ring. Wel is het zo dat Samsung in het persbericht heeft aangegeven dat de televisie een centraal onderdeel wordt van Internet of Things in huis - misschien wordt de ring wel de afstandsbediening.