Samsung kondigt donderdagavond Nederlandse tijd de eerste Gear VR voor consumenten aan. De nieuwste Gear VR is te gebruiken met tal van smartphones, waaronder de Galaxy S6 edge+, S6 en S6 edge.

Samsung Gear VR: de consumentenversie

Samsung kondigt vandaag de eerste Gear VR voor consumenten aan. De nieuwste Gear VR is te gebruiken met tal van smartphones, waaronder de Galaxy S6 edge+, S6 en S6 edge. Het super AMOLED display van de smartphones zou voor een verbluffende virtual reality ervaring met heldere kleuren en eersteklas prestaties moeten zorgen, aldus Samsung. Eerder lanceerde Samsung al een andere versie van de Samsung Gear VR, genaamd de Innovators Edition. Nu is het volgens het bedrijf tijd voor de volgende stap in virtual reality.

samsung-gear-vr-consumentenversie-2015-2

De Samsung Gear VR is 22 procent lichter dan de Gear VR Innovator Edition. Het dragen van het device zou tevens comfortabeler moeten zijn0 door een schuimlaag en ook zou het touchpad verbeterd zijn. Op deze manier heb je meer controle terwijl je geniet van films, games, 360 graden video's en al het andere dat beschikbaar is op de Gear VR. De Samsung Gear VR is medio november verkrijgbaar in de kleur Frost White voor de verkoopadviesprijs van 99,99 euro, maar werkt uiteraard niet zonder (Samsung-)smartphone.