Samsung en amusementenpark Six Flags openen in de Verenigde Staten enkele virtual reality-achtbanen. De inzittenden krijgen allemaal een Gear VR op. In totaal zullen negen van de Six Flags-parken de speciale achtbaan gaan krijgen.

Achtbaan in virtual reality in Six Flags

Samsung zal samen met amusementenpark Six Flags dit jaar negen achtbanen gaan openen die een virtual reality-ervaring gaan aanbieden. Iedereen die straks in één van de achtbanen zit, krijgt een Gear VR-headset tot zijn beschikking. Het leuke aan deze bedoeling is dat de parkbezoekers dus daadwerkelijk in een fysieke achtbaan zitten - want voor een simulatie alleen naar een pretpark gaan is natuurlijk een beetje vreemd. De ervaring combineert dus een digitaal avontuur aan, gemengd met een levensechte achtbaanrit.

Bezoekers kunnen met de vr-headset op naar de toekomstig gestuurd worden om de aarde te verdedigen tegen buitenaarde wezens. Ook zijn die mensen ertoe in staat met wapens te schieten - Samsung noemt het de first-ever interactive gameplay technology on a roller coaster.

In het persbericht laat John Duffey, Six Flags-directeur en -ceo, het volgende weten.

This remarkable technology is a definite game-changer for theme park rides and represents everything our brand stands for — delivering the most thrilling and innovative rides and attractions in the world. With the addition of these virtual reality coasters, Six Flags will be introducing more than double the number of new coasters and rides than we did in 2015, and more than any year in the last decade.

In de onderstaande video kun je een indruk van de ervaring krijgen. Of de virtual reality-achtbaanrit ook naar Nederland komt (bijvoorbeeld in Walibi World), is niet bekend.