Samsung heeft tijdens CES 2017 in Las Vegas niet alleen bekendgemaakt dat een aantal van zijn smartwatches compatibel is geworden met iOS. Wat het bedrijf ook naar buiten heeft gebracht, is dat er een samenwerking is aangegaan met Under Armour om nog betere fitness-apps op de markt te kunnen brengen. Die samenwerking gaat de nodige nieuwe applicaties opleveren.

Samsung en Under Armour maken nieuwe apps

Het is de bedoeling dat de samenwerking tussen Samsung en Under Armour zich gaat richten op fitness apps voor de Gear Fit 2, de Gear S2 en de Gear S3. Op die manier moeten liefhebbers toegang krijgen tot alle functies van het platform van Under Armour. De fitnessapps zullen beschikbaar komen als onderdeel van Under Armour Connected Fitness en het gaat om de populaire applicaties UA Record, MyFitnessPal, MapMyRun en Endomondo.

Wanneer beschikbaar?

Drie van de vier genoemde apps zijn sinds woensdag 4 januari 2017 al te gebruiken op de Samsung Gear Fit 2. Het gaat om UA Record, MapMyRun en MyFitnessPal. Endomondo moet in deze maand nog volgen voor de Gear Fit 2. Eigenaren van een Samsung Gear S2 en een Gear S3 zullen iets langer geduld moeten hebben. Al worden de apps wel nog begin 2017 verwacht. Alle apps krijgen op de Samsung wearables overigens exclusieve functies mee.