De geruchten gingen al langer rond dat de naam van de Samsung Gear S4 mogelijk zou gaan veranderen. En wanneer krijgen we de nieuwe smartwatch van Samsung in handen? Samsung houdt de kaken echter stijf op elkaar. Een nieuw artikel van ZDNet Korea brengt mogelijk duidelijkheid.

De verwachting was dat de Samsung Gear S4 tijdens de IFA 2018 in Berlijn (31 augustus - 5 september) aan het grote publiek getoond gaat worden. ZDNet bericht nu dat de Gear S4 gelanceerd gaat worden tijdens het evenement van de Samsung Galaxy Note 9. De smartwatch zou dan officieel gelanceerd gaan worden naast de nieuwe smartphone tijdens het evenement in New York op 9 augustus.

Toch Tizen en geen Wear OS


Geruchten gingen ook rond dat de nieuwe smartwatch op Wear OS zou draaien, dit in tegenstelling tot de voorganger die draait op Tizen. Volgens de Zuid-Koreaanse media zal de nieuwe smartwatch echter ook weer een Tizen-apparaat zijn en zal het met name bomvol opties en apps zitten op het gebied van fitness en gezondheid. Er zouden twee verschillende versies op de markt moeten verschijnen.

De krant bericht verder dat de nieuwe smartwatch vanaf 14 augustus vooruit te bestellen is en op 24 augustus beschikbaar moet zijn voor het grote publiek. Het grote nieuws daarnaast is dat de nieuwe smartwatch inderdaad een naamswijziging gaat krijgen. Zo zou de Galaxy Gear S4 straks moeten verschijnen als de Galaxy Watch. Eerder al lekte er een afbeelding naar buiten met het logo van de Galaxy Watch. Voor nu is het afwachten op 9 augustus, wanneer de nieuwe smartphone gelanceerd gaat worden. Wellicht krijgen we dan dus ook de nieuwe smartwatch van Samsung te zien.