Samsung heeft bevestigd dat de Samsung Galaxy Note 8, die binnenkort uitkomt, vanaf dag één direct Google Daydream ondersteunt. Dat is goed om te weten, aangezien de Samsung Galaxy S8 en S8+ dat niet direct deden tijdens de lancering eerder dit jaar.

Samsung Galaxy Note 8 en Google Daydream

Sommige mensen hebben de Samsung Galaxy Note 8 al besteld (en een handjevol mensen hebben het toestel zelfs al ontvangen, een paar dagen voor de officiële releasedatum) voordat ze zeker wisten of de phablet direct ondersteuning zou aanbieden voor Google Daydream. De kogel is door de kerk: de phablet ondersteunt namelijk vanaf het eerste moment het mobiele virtualrealityplatform van Google. Dat is goed om te weten -- de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ hadden die ondersteuning niet tijdens hun lancering eerder dit jaar.

Google Daydream is Googles nieuwste poging virtual reality naar mobiele apparaten te brengen en zal heel anders gaan werken dan Google Cardboard. Cardboard is precies wat de naam doet vermoeden: een kartonnen houder voor je smartphone (met twee lenzen erin), die je een beperkte virtual reality-ervaring kan aanbieden. Je kunt 360-graden foto's en video's bekijken en enkele games en andere vr-bevindingen uitproberen met het doosje, maar je zal altijd beperkt blijven doordat je met één hand de houder moet vasthouden.