Onlangs is de Samsung Galaxy O in het nieuws verschenen. Analisten denken nu dat het om een vr-headset of - apparaat gaat. Mocht het het laatste zijn, dan zal het een smartphone worden gericht op virtual reality, aldus de analist Gene Munster.

Analist: Samsung Galaxy O wordt een vr-apparaat

Op dit moment bestaat er een interessant gerucht over een onaangekondigd Samsung-apparaat, genaamd de Samsung Galaxy O. Dit gerucht is vanuit Samsung naar buiten gekomen, maar uiteraard niet via officiële wegen. Aanvankelijk werd gedacht dat we met een doodnormale smartphone te maken zouden krijgen, maar er circuleert ook een verhaal rond over een eventueel virtual reality-apparaat. Dat verhaal is afkomstig van de bekende analist Gene Munster, die denkt dat het een virtual reality-headset kan zijn.

De analist denkt zelfs de Samsung hiervoor wederom de handen ineen heeft geslagen met Oculus, om ervoor te zorgen dat de virtual reality-ervaring van de bovenste plank is. Oculus is organiseert een evenement dat tussen 23 en 25 september zal plaatsvinden, genaamd Connect2, en de verwachting is nu dat Samsung daar ook aanwezig zal zijn om de Samsung Galaxy O aan te kondigen. Jaffray geeft aan dat Samsung níet zou werken aan een smartphone met vr-capaciteiten, maar echt aan een virtual reality-headset.

Gene Munster geeft aan dat Samsung er baat bij zou hebben zelf met een aparte vr-wearable aan te komen, aangezien een dergelijk apparaat zijn eigen processor en dergelijke zou hebben en niet afhankelijk is phablet- of smartphone-hardware. Ook zou deze headset een veel grotere resolutie kunnen aanbieden dan de Samsung Gear VR momenteel doet. Mocht het inderdaad kloppen dat Samsung en Oculus eind september een nieuwe bril aankondigen, dan zouden de pre-order snel van start gaan aangezien de release rond de feestdagen ligt.