Google heeft laten weten dat de Samsung Galaxy S8 in de toekomst een update krijgt met ondersteuning voor Google Daydream. Ook het nieuwe toestel van LG zal ondersteuning gaan krijgen, aldus de zoekmachinegigant.

Samsung Galaxy S8 met Google Daydream

Tijdens de Google I/O-presentatie van Google dit jaar heeft de zoekmachinegigant laten weten dat de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ ondersteuning gaan krijgen voor Google Daydream. Later dit jaar zal er ook een nog onaangekondigd vlaggenschip van LG verschijnen, die tevens van dezelfde ondersteuning wordt voorzien. Dat betekent dat we voor het einde van het jaar elf smartphones en phablets hebben die in combinatie met de Daydream View gebruikt kunnen worden -- helaas is die bril nog niet in Nederland te koop.

Google Daydream is Googles nieuwste poging virtual reality naar mobiele apparaten te brengen en zal heel anders gaan werken dan Google Cardboard. Cardboard is precies wat de naam doet vermoeden: een kartonnen houder voor je smartphone (met twee lenzen erin), die je een beperkte virtual reality-ervaring kan aanbieden. Je kunt 360-graden foto’s en video’s bekijken en enkele games en andere vr-bevindingen uitproberen met het doosje, maar je zal altijd beperkt blijven doordat je met één hand de houder moet vasthouden.