Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan zal de aankomende Samsung Galaxy Watch niet gaan draaien op Samsungs Tizen, maar op Googles Wear OS. Dit moet de opvolger gaan worden van de Samsung Gear S3.

Samsung Galaxy Watch draait op Wear OS - gerucht

Volgens een tweet van het profiel Ice Universe, een Twitter-account dat vaker geruchten de wereld in helpt en het soms bij het rechte eind heeft, heeft Samsung besloten de opvolger van de Samsung Gear S3 te voorzien van Wear OS, de nieuwe naam voor Android Wear. Dit is een besturingssysteem voor smartwatches dat is ontwikkeld door Google. Dit zou een opmerkelijke keuze zijn voor Samsung, aangezien het bedrijf zijn eigen besturingssysteem heeft genaamd Tizen. Tizen staat op smartwachtes, maar ook op koelkasten, televisies en smartphones.

De Samsung Galaxy Watch wordt mogelijk voorzien van een accu met een vermogen van 470 mAh. Er zal een sensor aanwezig zijn voor het meten van bloeddruk en er zal een nieuwe user interface worden gepresenteerd. Of Samsung geen vertrouwen meer heeft in Tizen is onbekend, maar het kan ook zijn dat de fabrikant z'n eieren in meerdere manden legt. Het is vooralsnog niet bekend wanneer het bedrijf deze smartwatch gaat aankondigen, maar de kans is groot dat dit gaat gebeuren tijdens de IFA in Berlijn, dat in september van dit jaar plaatsvindt.