Samsung heeft mogelijk plannen voor nieuwe wearables. Er zijn namelijk onlangs aangevraagde merknamen opgedoken die deze plannen kunnen verraden. Het gaat om de Samsung Galaxy Watch en de Samsung Galaxy Fit. Stapt het Zuid-Koreaanse bedrijf van de Gear-naam af of krijgen we te maken met een geheel nieuwe productlijn?

Galaxy Watch en Galaxy Fit

Wanneer je denkt aan de wearables van Samsung, dan denk je al gauw aan alles dat met de naam Samsung Gear te maken heeft, plus wat er nog achter verschijnt. Maar daar kan in de toekomst verandering in komen, aangezien het Zuid-Koreaanse bedrijf andere merknamen heeft laten vastleggen. Het gaat om de namen Samsung Galaxy Watch en Galaxy Fit. Waarom deze namen zijn gekozen door de fabrikant vooralsnog onduidelijk, maar het kan dus zijn dat we binnenkort in elk geval een nieuwe smartwatch en fitnesstracker te zien gaan krijgen.

Als we verder zouden speculeren op basis van de namen alleen dan kan het zijn dat Samsung wellicht een nieuwe productlijn wil lanceren. De Samsung Gear-wearables draaien op Tizen, een besturingssysteem dat Samsung zelf ontwikkeld heeft. De Samsung Galaxy-toestellen, tot nu toe smartphones en tablets, draaien op Android. Dus het zou zomaar kunnen dat de Samsung Galaxy-wearables óók op Android gaan draaien, in dit geval het Wear OS. Uiteraard heeft Samsung op dit moment niets over de Galaxy Watch en Fit naar buiten gebracht.