Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan krijgt de Samsung Galaxy Watch een batterijduur van maar liefst zeven dagen. Deze informatie komt van een gebruiker op het internetforum Reddit, die claimt op de hoogte te zijn van de plannen van Samsung.

Samsung Galaxy Watch met lange batterijduur - gerucht

De verwachting is dat Samsung donderdag onder meer de Samsung Galaxy Watch gaat presenteren, naast de Galaxy Note 9. Daarom nemen de geruchten nu toe omtrent de aankomende smartwatch. Reddit-gebruiker Wan997 beweert dat hij of zij een hechte relatie heeft met een Samsung-medewerker, die hem informatie heeft gegeven over het slimme horloge. Zo zou Samsung voornemens zijn de Galaxy Watch in de formaten 42 en 46 millimeter aan te bieden. Ook komt er een rosé gouden model en zullen er veertig workouts aanwezig zijn.

Daarnaast zou de Samsung Galaxy Watch moeten worden voorzien van een nfc-chip, voor betalingen via Samsung Pay. Verder wordt er beweerd dat het slimme horloge een batterijduur krijgt van maar liefst zeven dagen (de Samsung Gear Sport hield het net aan vier dagen vol). Mocht vooral dat laatste beetje informatie kloppen, dan heeft Samsung een mooie troef in handen. Smartwatches van Fitbit en Apple of met Wear OS aan boord halen dergelijke getallen niet. Het wachten is nu natuurlijk op de bevestiging van deze informatie. Mocht Samsung inderdaad aanstaande donderdag de Galaxy Watch aankondigen, dan weten we het dus deze week.