Google blijft het aantal smartphones dat geschikt is voor het virtuele platform Google Daydream gestaag uitbreiden. Er zijn er nu tien, en eind dit jaar moeten het er elf zijn. De topmodellen van Samsung, de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus, zijn onlangs ook toegevoegd aan het lijstje Daydream-smartphones.

Dit zijn de tien Daydream-smartphones

Het volledige lijstje voor Daydream geschikte smartphones ziet er nu als volgt uit:
Asus: ZenFone AR
Google: Pixel
Pixel XL
Huawei: Mate 9 Pro
Porsche Design Mate 9
Motorola: Moto Z
Moto Z Force
Samsung: Galaxy S8
Galaxy S8 Plus
ZTE: Axon 7
 

ZTE Axon 7

Die laatste, de Axon 7, moet niet verward worden met de Axon 7 mini, die niet over de vereiste specs beschikt. Overigens was ZTE met de Axon 7 de allereerste voor Daydream geschikte smartphone die op de markt was. Deze telefoon is voor inmiddels minder dan 450 euro te koop in Nederland.

Samsung

Terug naar Samsung. Google maakte onlangs bekend dat de Galaxy S8 en galaxy S8 Plus worden toegevoegd. Dat viel al langer te verwachten, want voor gebruik met Google Daydream is een 2K-scherm nodig en beide toestellen hebben dat in huis. Samsung heeft in een recente update voor beide toestellen ondersteuning voor Google Daydream toegevoegd. Nu kunnen ook deze telefoons dus worden gebruikt in de Google Daydream Virtual Reality-bril.

VR-bril Google Daydream

Het blijft wel een erg kort lijstje met Daydream-compatible smartphonemodellen. De bril is van stof gemaakt, om het draagcomfort te verhogen. Er wordt een kleine handcontroller bij geleverd voor de besturing van elementen die de drager in de virtuele wereld tegenkomt. Over Google Daydream is hier meer te lezen.

Meer weten over Google Daydream? Klik hier.