Samsung zou de onaangekondigde Samsung Gear A-smartwatch willen voorzien van beperkte Samsung Pay-functies, aldus nieuwe geruchten. Naar verluidt kondigt de Zuid-Koreaanse tech-gigant zijn eerste ronde smartwatch op 13 augustus aan, samen met de Galaxy Note 5 en S6 Edge Plus.

Gerucht: beperkte Samsung Pay-functies voor de Samsung Gear A

Op 13 augustus 2015 gaat Samsung waarschijnlijk de Samsung Galaxy S6 Edge Plus (en mogelijk ook de Galaxy Note 5) presenteren, en de geruchten melden ook dat we op die dag de onthulling van de Samsung Gear A mogen verwachten. En de geruchten gaan zelfs nog een stapje verder: volgens The Wall Street Journal is het namelijk zo dat Samsung ook beperkte functies van Samsung Pay gaat aanbieden op zijn eerste ronde smartwatch. Samsung Pay is het betaalplatform van Samsung, vergelijkbaar met Apple Pay.

In het artikel van The Wall Street Journal wordt de Gear A echter niet bij naam genoemd, maar wordt er wel geschreven over een new Samsung Pay-enabled smartwatch. De kans is redelijk groot dat het hier over de Gear A gaat, aangezien er nu al maanden geruchten ontstaan over die onaangekondigde smartwatch en Jan en Alleman zich al heeft gewaagd aan verschillende speculaties. In ons uitgebreide nieuwsarchief kun je alles lezen wat we tot nu toe (denken te) weten over het slimme horloge, dat Samsung nog moet aankondigen.

De Gear A, met de werknaam Project Orbis, zou een Exynos 3472 dualcore-processor geklokt op 1.2 GHz onder de motorkap krijgen, evenals 768MB aan werkgeheugen. Tevens zou de smartwatch worden voorzien van een Mali-400 MP4-gpu, geklokt op 450 MHz gaan krijgen, 4GB aan intern geheugen en een batterij met een vermogen van 250 mAh. Orbis krijgt daarnaast ook waarschijnlijk Bluetooth 4.1, zodat je de watch aan smartphones en tablets kunt koppelen, maar er zal ook een WiFi only-variant op de markt gaan verschijnen.