Samsung is begonnen met het uitrollen van een update voor de Samsung Gear Fit 2. De update brengt een aantal features met zich mee. Zo kan de fitnesstracker voortaan zien wanneer je even gepauzeerd hebt en zal die de workout op de tracker ook tijdelijk stopzetten.

Update voor Samsung Gear Fit 2

Samsung heeft bekendgemaakt dat het bedrijf is begonnen met het uitrollen van een update voor de fitnesstracker Samsung Gear Fit 2. Eén van de nieuwe features is de automatische pauzefunctie. Wanneer de drager even is gestopt met sporten - omdat die tijdens het rennen even op adem moet komen, bijvoorbeeld - dan zal de Gear Fit 2 die tijd niet meenemen in de statistieken. De tracker pauzeert de activiteit namelijk. Wanneer de drager het sporten weer oppakt, dan zal de Fit 2 dat weten en ook weer verdergaan met het bijhouden.

Daarnaast kan de Samsung Gear Fit 2 nu meerdere sporten herkennen en die automatisch laten starten. Dat kon al met rennen en fietsen bijvoorbeeld, maar nu ook met basketbal, voetbal, tafeltennis, dansen en badminton. Wanneer een sessie al tien minuten duurt, dan zal de Gear Fit 2 automatisch het tracken activeren en de eerste tien minuten aanvullen met gemiddelde data. Ook is op het gebied van indoorsporten het één en ander toegankelijker gemaakt. Wanneer de update beschikbaar is, ontvang je een notificatie op je smartphone.