sung heeft achter de schermen een opvolger voor fitnesstracker Gear Fit in productie, die aan de plaatjes te oordelen erg op smartwatch Gear S2 gaat lijken. De Gear Fit 2 krijgt een rond scherm.

Fitnessbroer van Gear S2-smartwatch

De eerste Gear Fit heeft een rechthoekig scherm, dat geheel in het bijbehorende siliconen bandje wegvalt. De Gear Fit 2 lijkt echter veel meer op een smartwatch. De ring rondom het scherm zou ook kunnen draaien en functies hebben, zoals op de Gear S2-smartwatch.

Samsung Gear Fit S2 b

Triathlon

Intern wordt de Gear S2 Triathlon genoemd, wat aangeeft dat dit toch echt een sportapparaatje wordt. De plaatjes mogen aan een smartwatch doen denken, maar de functies verschillen. Dat is althans wat rondzoemt in het geruchtencircuit.

Vetgehalte meten

De Gear Fit 2 zou op een nieuwe Bio Processor lopen, die speciaal is ontwikkeld voor het meten van sportprestaties. Het typenummer van de Gear Fit 2 is SM-R150 en we weten al dat hij wordt geleverd met een ingebouwde hartslagmeter. Desgewenst kan de Gear Fit 2 uit zijn bandje worden losgehaald en als een soort broche op de borst worden bevestigd. De nieuwe fitnesstracker zou ook het vetgehalte moeten kunnen meten, en iets doen met de noodzaak voor sporters om veel water te drinken. Repeterende bewegingen in een workout worden op de een of andere manier geregistreerd.

Tizen

Tizen zou het besturingssysteem zijn, net als de Gear S2. Mochten overige slimme functies ontbreken en is de Gear Fit 2 uitsluitend een fitnesstracker, dan zal het apparaatje waarschijnlijk een stuk goedkoper worden dan de smartwatch van Samsung. Wat prijsbeleid betreft moet Samsung al oppassen voor concurrent Fitbit, die groot succes heeft met betaalbare, maar toch niet al te goedkope fitnesstrackers.