Samsung heeft deze week een update uitgebracht voor de Samsung Gear Fit 2, die enkele functies op de fitnesstracker verbetert. Zo kan het apparaat voortaan beter je hartslag en sportactiviteiten in de gaten houden, laat de fabrikant weten.

Download de update voor de Samsung Gear Fit 2

Hoewel de Samsung Gear Fit 2 bijna een jaar geleden werd uitgebracht, ondersteunt Samsung het apparaat nog steeds in de vorm van updates. Ook deze week is er een update verschenen, die verbeteringen doorvoert aan de hartslagmeting en de fitnessactiviteiten. Wanneer je klaar bent met een workout, zie je voortaan een grafiek in beeld staan, die in verschillende kleuren laat zien hoe hard je hart heeft moeten werken: oranje is licht, donker oranje is gemiddeld en de rode kleur staat voor zwaar. Het is gebaseerd op jouw maximale hartslag.

Daarnaast is het automatisch tracken van activiteiten verbeterd en laat de Samsung Gear Fit 2 precies zien waar je hebt gelopen, tien minuten nadat je bent begonnen met sporten. Ook kun je nu bepaalde doelen instellen, zodat het systeem je kan helpen die doelen op een gezonde manier te behalen. Zo kun je ook kiezen om te rennen voor het verliezen van vet of om te rennen voor het verbeteren van je conditie. Verder is de slaapmonitoring gedetailleerder, krijg je elk uur een oefening te zien en kun je snel een kort SOS-signaal versturen.

Je krijgt toegang tot deze functies door simpelweg de geïnstalleerde Samsung Gear-app te updaten.