Samsung is dinsdag begonnen met het uitrollen van een gloednieuwe update voor de Samsung Gear Fit 2 (Pro). Deze fitnesstracker is al een tijdje verkrijgbaar. Gebruikers van de tracker zullen voortaan op een iets andere manier informatie te zien krijgen op het relatief kleine schermpje dat je op je pols draagt.

Download de update voor de Samsung Gear Fit 2 (Pro)

Samsung heeft aangekondigd dat er vanaf vandaag een update wordt uitgerold voor de Samsung Gear Fit 2 en Fit 2 Pro. De update brengt een verandering voor de interface met zich mee en moet de informatievoorziening gaan verbeteren (al zal het in het begin natuurlijk even wennen zijn). Wanneer je aan het sporten bent, dan wordt het scherm in drieën opgedeeld. Je kunt zelf kiezen wat voor soort informatie wordt weergeven op dat schermpje, zoals bijvoorbeeld het aantal gezette stappen, verbrandde calorieën of je huidige hartslag.

Daarnaast krijg je toegang tot multi-workouts presets en een gezondheidssamenvatting van de dag, voor een mooi overzicht van je prestaties. Bovendien krijg je twee onderdelen die je eerder alleen bij de Gear Sport tegenkwam, namelijk gewichtsmanagement en fitnessprogramma. In de Samsung Gezondheid-applicatie op je smartphone kun je handmatig invoeren wat je eet en drinkt, wanneer je die info gemakkelijk op je fitnesstracker kunt bekijken. Met het fitnessprogramma is het mogelijk fitnessvideo's te bedienen op je (Samsung-)televisie.

De update is nu te downloaden uit de Gear-applicatie.