Samsung zou momenteel achter de schermen werken aan een nieuwe fitnesstracker, die inmiddels is omgedoopt tot de Samsung Gear Fit 2 Pro. De tracker moet je kunnen volgen tijdens het zwemmen en offline ondersteuning aanbieden voor muziekstreamingdienst Spotify.

Dit is wat we weten over de Samsung Gear Fit 2 Pro

De inmiddels bekende techjournalist Evan Blass, die wel vaker de juiste informatie over nieuwe producten naar buiten brengt, heeft de eerste info in handen over de onaangekondigde Samsung Gear Fit 2 Pro. Dit wordt de derde fitnesstracker van het Zuid-Koreaanse bedrijf dat draait op het besturingssysteem Tizen en zal bouwen op de basis die de Gear Fit 2 heeft gelegd. Waarschijnlijk wordt de fitnesstracker op 23 augustus onthuld, samen met de Samsung Galaxy Note 8 en een nieuwe versie van de Samsung Gear VR.

De Samsung Gear Fit 2 Pro zal in het water gebruikt kunnen worden en mensen kunnen volgen tijdens het zwemmen. Gebruikers zouden de Fit 2 Pro kunnen koppelen aan de Speedo On-applicatie, voor het meten van de prestaties. Daarnaast zal de fitnesstracker beschikken over een gps-chip en kunnen gebruikers luisteren naar offline opgeslagen muziek via Spotify. Ook zal de tracker compatibel zijn met zowel Android en iOS en zal Samsung een horlogeband leveren. Het wachten is nu op Samsung die het product moet aankondigen.