De verwachting is dat Samsung volgende maand al de Samsung Gear Fit 2 wil gaan lanceren in Zuid-Korea, de eerste wearable die mogelijk gebruik gaat maken van de BioProcessor van het bedrijf. Samsung heeft echter de fitnesstracker nog helemaal niet aangekondigd.

Gerucht: Samsung Gear Fit 2 verschijnt volgende maand

Als we de geruchtenmolen mogen geloven, dan zal de Samsung Gear Fit 2 volgende maand al worden gelanceerd in Zuid-Korea. De verwachting is dat deze wearable de eerste fitnesstracker zal zijn met de BioProcessor van het bedrijf, die wearablemakers een hoop voordelen kan bieden (lees er hier alles over). Over het algemeen geldt dat een drager van zo'n processor, die ook in kleding gestopt kan worden, meer te weten komt over zijn eigen lichaam en ook beschikt over metingen die veel accurater zijn in vergelijking met de huidige chips in trackers.

De Gear Fit 2 wordt waarschijnlijk de opvolger van de Gear Fit, die in 2014 is uitgebracht door de Zuid-Koreaanse fabrikant. Mogelijk krijgt deze wearable een scherm van 1.84-inch. Dit scherm zou iets meer gebogen moeten zijn dan zijn voorganger. Daardoor zou het design ook meer ergonomisch moeten zijn. De grootste toevoeging is mogelijk een gps-module, waardoor het meten van je fitnessactiviteiten accurater wordt. Verder zou er 4GB aan interne opslagruimte aanwezig zijn, voor het opslaan van je favoriete workoutnummers.