Samsung heeft tijdens zijn CES 2016-presentatie laten weten dat de Samsung Gear S2 binnenkort ook officieel aan een iPhone te koppelen is. Helaas heeft de tech-gigant uit Zuid-Korea nog niet laten weten wanneer die ondersteuning wordt gelanceerd.

Straks is de Samsung Gear S2 te koppelen aan een iPhone

Er wordt veel naar gevraagd en Samsung lijkt er naar te luisteren: is de Samsung Gear S2 te koppelen aan een iPhone? Dat antwoord mag misschien al een tijdje 'ja' zijn, maar niet via de officiële app van de fabrikant. Daar komt nu verandering in, aangezien het bedrijf tijdens zijn CES 2016-praatje heeft aangekondigd dat er officiële ondersteuning voor iPhone aan komt. Helaas is er nog niets bekendgemaakt over een releasedag (of -maand, voor wat het waard is), dus daarover tasten we voorlopig nog even in het duister.

Ook zijn er nog geen details beschikbaar wat de functionaliteit betreft. Je kunt er vergif op innemen dat de Gear S2 wat van zijn functionaliteit verliest, aangezien Apple er mogelijk niet om staat te springen een extern product dezelfde toegang te geven als een soortgelijk product dat het bedrijf ook nog eens zelf heeft: de Apple Watch. Ook dit moeten we dus nog maar even afwachten: wat kun je straks wel en niet met de Samsung Gear S2 wanneer je hem gekoppeld hebt aan je iPhone? Dat tijd zal het ons gaan leren.

Eerder tijdens de CES-beurs kondigde Samsung ook al twee nieuwe versies aan van de smartwatch.