Eerder deze week meldden we al dat Samsung op korte termijn een iOS-versie van de Gear-apps zou uitbrengen en inmiddels is het ook zover. Dat betekent dat de fitnesstrackers en smartwatches van Samsung nu allemaal met een iPhone gebruikt kunnen worden.

iOS-app voor Gear S2, Gear S3 en Gear Fit 2

Samsung heeft een iOS-app voor de Gear S2, Gear S3 en Gear Fit 2 uitgebracht. Hierdoor is het mogelijk de smartwatches en fitnesstracker van de Koreaanse fabrikant met je iPhone te koppelen. Je kunt je wearable koppelen wanneer je een van de volgende iPhones hebt; iPhone 5, iPhone 5s, kPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus en de iPhone SE (iOS 9.0 en nieuwer).

Voor de smartwatches van Samsung is de Gear S-app in de Apple App Store te vinden. Gebruikers van de Gear Fit 2 moeten de Gear Fit-app downloaden. Let wel dat je nog altijd het meeste uit je wearable haalt wanneer je een (Samsung) Android-smartphone hebt en dat ook de functionaliteit per iOS-device kan verschillen.

Terwijl de mogelijkheden en functies variëren per apparaat, zijn iOS-gebruikers in staat om te genieten van het tijdloze en stijlvolle design van de Samsung Gear S3, de water- en stofdichte (IP68) behuizing, evenals de ingebouwde GPS, hoogte/barometer en snelheidsmeter apps

Wanneer je een iPhone hebt kun je deze koppelen en data uitwisselen, apps voor de smartwatch downloaden, de instellingen aanpassen en je smartwatch terugvinden middels Fine My Gear.

Lees ook onze Samsung Gear S3 review.