Samsung heeft een software-update uitgebracht voor de Samsung Gear S2. Deze update voegt onder meer een vliegtuigmodus toe aan de smartwatch. Ook ben je nu in staat een foto of afbeelding als achtergrond in te stellen op het slimme horloge.

Vliegtuigmodus voor Samsung Gear S2 en meer

Samsung heeft deze week een nieuwe software-update uitgebracht voor de Samsung Gear S2. Het gaat hier om softwareversie R732XXU2CPB7, die uiteraard enkele veranderingen met zich meebrengt. Eén van de grootste toevoegingen is de implementatie van de vliegtuigmodus. Deze werkt precies zoals je zou verwachten (en net als op een smartphone) en schakelt alle mobiele verbindingen uit. Gelukkig kun je de smartwatch dan nog wel gebruiken als in... horloge, maar andere functies zijn dan op dat moment niet beschikbaar.

Daarnaast zijn gebruikers in staat om zelf een achtergrond in stellen wanneer ze gebruikmaken van een pre-loaded wijzerplaat. Ook is het zo dat de smartwatch nu de mogelijkheid heeft zelf de helderheid aan te passen, zodat je geen bron van licht meer bent in donkere omgevingen. De update wordt vanaf nu uitgerold, maar het is niet te zeggen wanneer we hem in Nederland mogen verwachten. Het updaten zal aanvankelijk via de gekoppelde smartphone verlopen, dus houd beide apparaten goed in de gaten de komende dagen.