Samsung zou op dit moment werken aan een grote update voor de Samsung Gear S2, die enkele nieuwe features moet gaan introduceren voor de smartwatch. De grootste nieuwe feature zou zijn dat je een foto als achtergrond kunt instellen bij je wijzerplaat.

Gerucht: grote update voor Samsung Gear S2 onderweg

Samsung werkt op dit moment 'aan de grootste update tot nu toe' voor de Samsung Gear S2, als we de geruchten mogen geloven. De update moet een aantal nieuw dingen gaan introduceren, zoals de mogelijkheid een foto in te stellen als achtergrond op de smartwatch. Omdat veel mensen dat doen op smartphones (of ooit hebben gedaan), klinkt het ook niet meer dan logisch dat een dergelijke feature zou worden geïntroduceerd. Ook zal de Gear S2 wijzerplaten kunnen aanbevelen en kun je die platen direct vanaf het slimme horloge binnenhalen.

Datzelfde geldt voor te downloaden apps. Kort gezegd wil Samsung voorkomen dat je je smartphone uit je broekzak haalt en van alles regelt op de Samsung Gear S2 zelf. Zo zou je straks ook je fitnessactiviteiten direct op Facebook kunnen plaatsen na het sporten. Daarnaast zullen de mogelijkheden met betrekking tot het bijhouden van je sportactiviteiten ook worden uitgebreid (bijvoorbeeld je slaap in beeld brengen). Tevens zou er een notificatiemanager bij komen, een uv-index en de mogelijkheid de timer te starten middels S Voice.