Eigenaars van de Samsung Gear S2 hebben zich met problemen gemeld nadat de app Gear Manager van een update werd voorzien. Zo zijn er problemen ontstaan met de notificaties van de e-mailberichten die je kunt ontvangen op de smartwatch.

Gear Manager brengt bug voor Samsung Gear S2 mee

Hoewel het de bedoeling is dat er met een update meer functies worden toegevoged en prestatieverbeteringen worden geïmplementeerd, blijkt nu dat Samsung per ongeluk ook een bug heeft meegestuurd met de update van de Gear Manager. Een aantal eigenaars van de smartwatch heeft zich op internet gemeld met problemen, voornamelijk met de notificaties van de e-mailapplicatie. Voorheen konden die eigenaars de datum, tijd en onderwerp van een e-mail bekijken op het horloge, maar dat lukt na het updaten niet meer.

De smartwatch geeft aan dat het niet kan, vanwege beveiligingsrisico's. Omdat het hier niet om een enkeling gaat, lijkt het erop dat de problemen breed voorkomen. Daarnaast is het wel zo dat niet élke eigenaar getroffen lijkt te zijn. Sommige e-mailaccounts tonen de berichten wel. Maak je bijvoorbeeld gebruik van Exchange, dan is de kans groot dat het systeem nu niet meer werkt. Samsung heeft nog niet gereageerd op de problemen. Ook is er op dit moment nog geen oplossing voor handen. Het wachten is op de volgende update.