Op maandagavond verscheen er ineens een foto van de Samsung Gear S2-smartwatch op Instagram, van een Samsung-medewerker. De verwachting is dat het slimme horloge een dag voor de IFA van start gaat officieel gelanceerd wordt.

Samsung Gear S2 is nu 'Instagram famous'

Eerder deze maand toonde Samsung de eerste teaser van de Samsung Gear S2-smartwatch en enkele dagen later volgde de volgende teaser alweer. De officiële aankondiging van het apparaat is nog niet geweest en de verwachting is dat Samsung dit een dag voordat de IFA-beurs in Berlijn van start gaat doen, namelijk op 3 september. Dan komen we eindelijk te weten wat voor specs het slimmge horloge krijgt, omdat dat, samen met de releasedatum, informatie is die we tot nu toe nog niet voorbij hebben zien komen.

Naast enkele geruchten, over een nano-simkaart en een tweede versie van het horloge, is er afgelopen maandagavond Nederlandse tijd een foto van de Gear S2 verschenen en wel op Instagram, waardoor de smartwatch nu officieel 'Instagram famous' is. Op de foto, uiteraard inclusief de verplichte filters, kunnen we het horloge in volle glorie aanschouwen. Aangezien de aankondiging nu niet lang meer op zich laat wachten, kunnen we ervan uitgaan dat we op de bovenstaande foto te maken hebben met het correcte design.

De Samsung Gear S2 zien we om de pols van Dennis Miloseski hangen. Miloseski is de onderdirecteur van de onderzoeksafdeling van Samsung Design America en vervult tevens de rol van hoofd van Samsung Mobile UXCA, verantwoordelijk voor industrieel design, user interface-design en meer. Eerder verschenen er overigens al geruchten over de specs van het apparaat: een rond scherm met een resolutie van 360 bij 360 pixels, met onder de motorkap een Exynos 3472-chipset, inclusief Bluetooth 4.1 en WiFi.