Samsung heeft bekendgemaakt wanneer we de Samsung Gear S2 kunnen kopen in Nederland: de smartwatch is vanaf oktober verkrijgbaar. Daarnaast heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant ook laten weten hoe duur het slimme horloge gaat zijn.

Samsung Gear S2: circulaire smartwatch verschijnt in oktober

Tijdens de IFA-beurs in Berlijn heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung bekendgemaakt wanneer we de smartwatch Gear S2 mogen verwachten. Het slimme horloge komt dit jaar in oktober uit en zal een minimale prijs krijgen van 349 euro. Tevens zal Samsung een iets duurdere variant van de Samsung Gear S2 uitbrengen, die 399 euro gaat kosten. Het gaat hier dan om de Classic-versie, die standaard met een lederen band geleverd wordt. Vergeleken met de eerste Gear-smartwatch van Samsung, lijken de prijzen op elkaar.

De Samsung Gear S2 draait niet op het steeds populairder wordende Android Wear van Google, maar op het besturingssysteem Tizen van Samsung. Dat systeem wil Samsung gebruiken als hét Internet of Things-platform voor zijn eigen smart-producten, dus het is niet vreemd dat het bedrijf kiest voor zijn eigen OS voor een belangrijk product als dit. Gelukkig ben je dit keer, in tegenstelling tot eerdere smartwatches van Samsung, wel in staat om het slimme horloge te koppelen aan alle Android-smartphones en -tablets.

Wat uniek is aan de Samsung Gear S2 is de bediening. Je navigeert de menu's door middel van de roterende bezel rondom de smartwatch. Eerder deze week presenteerde Samsung de Gear S2 officieel aan pers en publiek, nadat het bedrijf eerder vorige maand twee teasers vrijgaf van het horloge. Onze Sam heeft al even met de Samsung Gear S2 kunnen spelen en in zijn artikel kun je zijn ervaring met het slimme horloge lezen. Een precieze releasedatum voor de smartwatch is nog niet bekend - die volgt op een later moment.