Samsung heeft laten weten dat de Samsung Gear S3 Classic en de Gear S3 Frontier de update naar Tizen 3.0 gaan krijgen. Diezelfde software treffen we straks aan op de onlangs aangekondigde Samsung Gear Sport, de fitnesstracker annex smartwatch van het bedrijf.

Tizen 3.0 voor Samsung Gear S3

Samsung heeft bevestigd dat de Samsung Gear S3 Classic en de Gear S3 Frontier (review) worden voorzien van Tizen 3.0. Diezelfde software treffen we straks aan op de onlangs aangekondigde Samsung Gear Sport, de smartwatch die zich van binnen een fitnesstracker voelt. Voorlopig ziet het er echter niet naar uit dat de Samsung Gear Fit 2 dezelfde behandeling krijgt. Deze fitnesstracker is namelijk niet waterdicht, zoals de Gear Fit 2 Pro. Daardoor zal de tracker dus niet kunnen genieten van alle nieuwe functies.

Op moment van schrijven is het echter nog niet bekend wanneer Tizen 3.0 worden gelanceerd voor de Samsung Gear S3 Classic en Gear S3 Frontier. De kans is groot dat dit pas gebeurt nadat Samsung de Gear Sport heeft uitgebracht, zodat die smartwatch annex fitnesstracker het voorlopig nog kan doen met exclusieve functies (en daardoor aantrekkelijker lijkt voor degene die al een smartwatch of fitnesstracker hebben). Het wachten is nu op de lancering van de update -- daar heeft Samsung tot op heden nog niets over gemeld.