Een ontwikkelaar heeft een Gameboy-emulator uitgebracht voor Tizen, die nu te gebruiken is op de Samsung Gear S3 en Gear S2. Spelen voelt nog een beetje onhandig aan, maar het is wel tof om te weten dat zoiets mogelijk is.

Gameboy-emulator voor Gear S3 en Gear S2

Een Gameboy-emulator voor op je smartwatch is niets nieuws -- maar eentje voor je Tizen-smartwatch, zoals de Samsung Gear S3 of Gear S2, wel. De emulator wordt de GemBoy genoemd, maakt gebruik van de roterende rand op de Gear S-modellen en ondersteunt spellen die zijn uitgebracht voor de originele Gameboy en de Gameboy Color. Spelen op zo'n klein scherm is even wennen (op z'n zachtst gezegd), maar het is wel tof om te weten dat dit nu kan. Ook wanneer je geen Android Wear-smartwatch in huis hebt gehaald.

Bovendien zijn de spellen natuurlijk niet geoptimaliseerd voor het kleine scherm (of een rond scherm). Daarom zie je op je smartwatch een vierkant in het midden waar de game in gepresenteerd wordt. De zwarte randen om dat scherm worden gelukkig wel benut: daar tref je de pijltjestoetsen aan. Met de roterende rand is het mogelijk de functies in het menu van de GemBoy aan te passen. Onthoud wel dat het downloaden van roms (spelbestanden) illegaal is en je dit dus op eigen risico uitprobeert. De GemBoy staat nu in de Samsung Gear-appstore.

Lees ook onze Samsung Gear S3 review.