Als we de nieuwste geruchten over de Samsung Gear S3 mogen geloven, dan zal het apparaat goed passen bij de mensen die er een actief leven op nahouden. De onaangekondigde smartwatch zou namelijk een aantal handige features gaan krijgen.

'Samsung Gear S3 goed voor mensen met actief leven'

De Samsung Gear S3 krijgt allerlei handige features die handig zijn voor de mensen die er een actief leven op nahouden. Als we de geruchtenmolen mogen geloven, dan krijgt de aankomende smartwatch een gps-chip, een barometer, hoogtemeter en een snelheidsmeter. Daarmee kunnen er dus een hoop waarden worden berekend door het slimme horloge, die je tijdens het sporten of erna meer inzicht kunnen geven over je prestaties (onder bepaalde omstandigheden). Ook kan je locatie dus in kaart worden gebracht door het apparaat.

Eerder kwam het gerucht al naar buiten dat de Samsung Gear S3 eveneens zou worden voorzien van een roterende rand, net zoals zijn voorganger. Door die roterende rand hoef je niet constant met je vinger op het touchscreen te zitten, waardoor je alles dus goed kunt blijven zien tijdens het navigeren. Daarnaast zou de hardware worden voorzien van Tizen als besturingssysteem en zou de smartwatch tijdens de IFA in Berlijn moeten worden aangekondigd. Die beurs vindt plaats van 2 tot en met 7 september 2016.