Er is een nieuw gerucht opgedoken over de onaangekondigde Samsung Gear S3. De smartwatch zou namelijk eveneens van een roterende rand worden voorzien. De verwachting is dat Samsung de Gear S3 tijdens de IFA in Berlijn zal aankondigen.

Gerucht: Samsung Gear S3 krijgt een roterende rand

Het ziet er naar uit dat de Samsung Gear S3 eveneens wordt voorzien van een roterende rand, net zoals de voorganger van het apparaat, de Samsung Gear S2. Dankzij die roterende rand kun je navigeren door het systeem, zonder dat je vingers constant op het scherm en dus voor je zich zitten. Nu het gerucht is ontstaan dat de Gear S3 dus ook een rand krijgt waar je aan kunt draaien, leeft de gedachte dat deze smartwatch, mogelijk met Tizen als besturingssysteem, ook een rond scherm krijgt. Dat zou wel het meest logische zijn.

En hoewel het eerder al een gerucht was, schijnt het inmiddels door bronnen - die bekend zijn met de plannen van Samsung - bevestigd te zijn dat de Samsung Gear S3 inderdaad wordt aangekondigd tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Deze zal begin september plaatsvinden. Op 2 augustus zal Samsung een eigen evenement organiseren waar de Samsung Galaxy Note 7 zal worden aangekondigd - tijdens die presentatie zal de Gear S3 geen plek krijgen. Maar wel tijdens de IFA dus. Die beurs begint op 2 september 2016 en zal op 7 september zijn afgelopen.