Samsung heeft bekendgemaakt dat de Samsung Gear S3 vanaf 2 december te koop zal zijn in Nederland voor een vanafprijs van 399 euro. Er zijn straks drie versies beschikbaar: de Frontier, Classic en BALR. De laatstgenoemde zal 499 euro kosten.

Samsung Gear S3 in Nederland

De Samsung Gear S3 zal vanaf 3 december te koop zijn in Nederland, maakt het bedrijf bekend in een persbericht. De Gear S3 combineert de looks van een klassiek of sportief horloge met slimme technologieën en een draairing om het scherm. Met die ring is het mogelijk het polsapparaat te bedienen, zonder dat je constant met je vinger op het schermpje zit. Je kunt niet alleen apps gebruiken op de smartwatch, maar kunt er ook mee bellen. Daarnaast is er een ingebouwde gps-chip aanwezig, wat vooral handig is wanneer er buiten gesport wordt.

De Gear S3 is IP68 gecertificeerd en daarmee spatwater- en stofbestendig. De smartwatch is uitgerust met Corning Gorilla Glass SR+, dat speciaal is ontworpen voor wearables en zorgt voor een harder, krasbestendig en helder display. De smartwatch is ook te gebruiken als een fitnessapparaat en beschikt daarnaast over een groot aantal applicaties, zoals die van KLM, NU.nl en de Telegraaf. Dat is belangrijk om te weten, omdat Tizen het besturingssysteem is. Dat is weer een ander systeem dan Android Wear, waardoor niet alle apps verkrijgbaar zijn.

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf 2 december is de Gear S3 in Nederland beschikbaar. Er zijn drie modellen: Frontier (verkoopadviesprijs 399 euro), Classic (399 euro) en BALR. (499 euro, inclusief lederen BALR.-horlogeband en BALR. Braided Bracelet ter waarde van 125 euro). De laatste is ontwikkeld in samenwerking met het luxe lifestylemerk BALR. en heeft naast de unieke horlogeband de mogelijkheid tot twee exclusieve BALR.-wijzerplaten.

De hands-on

Lees ook onze hands-on met de Samsung Gear S3. We hebben de smartwatch goed kunnen uitproberen in Berlijn, tijdens de IFA-beurs.