Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan verschijnt de Samsung Gear S3 niet in twee, maar in totaal in drie verschillende versies op de markt. Naast de Frontier en de Classic, krijgen we mogelijk ook te maken met de Explorer.

'Samsung Gear S3 verschijnt in drie versies'

Samsung zal mogelijk dit jaar - wellicht tijdens IFA 2016 - niet één of twee, maar drie verschillende versies van de Samsung Gear S3 gaan uitbrengen. Daar waar we eerder al de namen van de Gear S3 Frontier en Gear S3 Classic voorbij zagen komen, zien we nu ook de versie met de naam Explorer. De laatstgenoemde zal niet alleen een digitale kroon, maar ook drie andere knoppen krijgen. De knoppen zitten naast de cijfers twee, vier en tien op de rand van het slimme horloge. Samsung heeft nog niet gereageerd op deze nieuwe geruchten.

Helaas weten we verder nog maar weinig over de Samsung Gear S3. Over het basismodel, de Frontier, wordt gezegd dat het een roterende rand krijgt, net zoals zijn voorganger. Zodoende kun je gemakkelijker door het menu van de smartwatch navigeren, zonder dat je vinger constant in de weg zit. Ook zouden gebruikers moeiteloos banden moeten kunnen omwisselen. De verwachting is dat Samsung het apparaat - in zijn drie verschillende vormen - zal aankondigen tijdens de IFA in Berlijn, dan tussen 2 en 7 september plaatsvindt.