Samsung heeft laten weten dat de Samsung Gear Sport en de Gear IconX vanaf eind oktober te koop zullen zijn in Nederland. De Gear Fit 2 Pro, met zijn gebogen super amoled-display en aerodynamische uiterlijk, ligt nu al in de winkel en is bedoeld voor fanatieke sporters.

Samsung Gear Sport en Gear IconX komen naar Nederland

De Samsung Gear Sport en Gear IconX zijn vanaf eind oktober verkrijgbaar, maakt Samsung dinsdag bekend. De Gear Fit 2 Pro ligt reeds in de winkel. De Gear Sport wil het handige van een smartwatch (berichten ontvangen, nieuwtjes lezen) combineren met sportmogelijkheden en heeft derhalve een aantal apps tot zijn beschikking (die je ook op de Gear S-smartwatches aantreft). Trainingsapps zoals Map My Run, Endomundo en Speedo On vind je op beide devices. De Gear Sport heeft daarnaast toegang tot Pathé, KLM, NU.nl en 9292.

Ook ontvang je desgewenst voedingsberichten en trainingsaanbevelingen. Via de Offline-modus van de Spotify-app luister je zonder smartphone naar je favoriete muziek. Beide smartwatches zijn waterbestendig (5 ATM) en hebben een hartslagmeter. Activiteiten houd je eenvoudig bij, of dat nu wandelen, dansen of het beklimmen van de Mont Ventoux is. Daarnaast kun je de Gear Sport gebruiken ter bediening van een PowerPoint-presentatie of tijdens één van je avonturen in virtual reality, met de Samsung Gear VR.

Het verwisselen van horlogebandjes is eveneens eenvoudig. Er zijn tien straps verkrijgbaar in diverse kleuren en materialen. De nieuwe Gear IconX stelt je in staat draadloos naar muziek te luisteren, terwijl die ondertussen bijhoudt hoeveel je beweegt met automatische loop- en hardlooptracking, die ook zonder smartphone werkt. De Gear IconX houdt bij welke afstand je hebt afgelegd, de snelheid en tijd waarin je dat hebt gedaan en hoeveel calorieën je hebt verbrand en heeft een batterijduur van vijf (streamen) of zeven uur (standalone muziek).

Prijs en beschikbaarheid

De Gear Fit 2 Pro is nu verkrijgbaar in de kleuren zwart/rood en zwart voor een verkoopadviesprijs van 229,99 euro. De Gear Sport is vanaf 27 oktober verkrijgbaar in zwart en blauw voor een verkoopadviesprijs van 349,99 euro. Op dezelfde dag verschijnt ook de Gear IconX (in zwart, grijs en roze) voor een verkoopadviesprijs van 229,99 euro. Lees ook onze hands-on met de Gear Sport.