De onaangekondigde Samsung Gear Sport is gespot in de online winkel van Samsung, samen met de Gear Fit 2 Pro en de nieuwe Gear VR. Uit eerdere geruchten kwam naar voren dat dit een soort combinatie wordt van een Gear S3 en Gear Fit 2.

Dit is de Samsung Gear Sport

De Samsung Gear Sport, een onaangekondigde wearable van Samsung, is gespot op een online winkelpagina van het bedrijf. Het gaat om de Samsung Gear-appstore, waar ontwikkelaars hun nieuwe applicaties kunnen indienen. De developers krijgen bij het indienen de mogelijkheid om aan te geven in welke resolutie de app zal draaien. Zo kan er gekozen worden voor 216 bij 432 (voor de nog steeds niet aangekondigde Gear Fit 2 Pro) of bijvoorbeeld nog 360 bij 360 pixels. Kies je voor de laatste, dan kun je daarna voor de Sport kiezen.

In het volgende scherm kies je namelijk voor de apparaten die compatibel moeten zijn met de app. Naast de Sport, treffen we er ook de Gear S2 en de Samsung Gear S3 aan. Dit zegt nog niet heel veel over de Samsung Gear Sport, maar het laat wel zien wat de resolutie van het apparaat gaat worden. Daarnaast is de wearable ook al opgedoken op een andere site van Samsung, samen met die Fit 2 Pro en de nieuwe Samsung Gear VR. Het wachten is nu totdat de wearable wordt aangekondigd. Mogelijk gebeurt dit tijdens de IFA in Berlijn.