Samsung werkt aan een update voor de Samsung Gear VR. De user interface moet op die van de Oculus Rift gaan lijken, blijkt uit een nieuwe video. Oculus en Samsung hebben de Gear VR samen ontworpen; dat de software op elkaar gaat lijken, is dus niet gek te noemen.

Nieuwe interface voor de Samsung Gear VR

Samsung en Oculus hebben samengewerkt aan de headset Samsung Gear VR, waar je hier alles over kunt lezen. Zo is Oculus onder andere verantwoordelijk geweest voor de user interface op het apparaat zoals je hem nu kent. Desondanks ziet Oculus Home, zoals het hoofdmenu heet, anders vormgegeven dan op de Oculus Rift het geval is. En zoals het er nu naar uitziet, zal dat in de nabije toekomst gaan veranderen. Er is namelijk een video opgedoken waarin je het nieuwe Oculus Home op de Gear VR van Samsung kunt zien.

In de video krijg je te zien hoe de vernieuwde interface voor de Samsung Gear VR er uit komt te zien. Dat Oculus een nieuwe interface heeft ontwikkeld die dichterbij de ervaring van zijn eigen ontwikkelde headset komt, is helemaal niet vreemd. Wanneer je het merk Oculus dan ziet, dan weet je ongeveer wat voor ervaring je mag verwachten van het product. En dat is nu, met twee verschillende headsets op de markt, niet altijd het geval. Dat gezegd hebbende missen er nog wat features en weten we nog niet wanneer de update verschijnt.