De Samsung Gear VR heeft ondersteuning voor multiplayer ontvangen. Dit heeft Oculus bekend gemaakt via hun blog. Oculus heeft daarom vandaag twee games in de Oculus Store gezet waarmee je vanaf nu samen met vrienden een game kan spelen in virtual reality. Dat is net even wat anders dan een normaal spelletje.

Multiplayer voor de Gear VR

Het spelen van een spel in virtual reality kan enorm leuk zijn. Het geeft een extra dimensie aan wat je doet. Daarom heeft Oculus besloten om twee spellen te ontwikkelen die je met je vrienden of andere mensen op de wereld kan spelen. Iedere persoon moet vanzelfsprekend wel zijn of haar eigen Gear VR hebben. Het eerste spel heet Social Trivia. Hiermee zit je tot maximaal vier personen om een tafel om vragen te beantwoorden. In de conceptsectie van de Store kan je het spel vinden.

Het tweede spel heeft de naam Herobound: gladiators meegekregen, en is meer voor de actiegerichte persoon geschikt.

gear vr game 2

Vorm een team tot en met maximaal 4 personen en ga op jacht om alle duivels en aardmannetjes te vernietigen. Via geïntegreerde voicechat kan je met je medespelers communiceren.

Gear VR gaat sociaal

Verder heeft Oculus de sociale mogelijkheden van de Gear VR app verbeterd. Zo is het vanaf nu mogelijk om een profiel te creëren en  andere gebruikers op te zoeken via hun echte of gebruikersnaam.

gear vr profiel

Je kan je vrienden toevoegen en zo samen bovenstaande games spelen, of een ruimte maken waar je gezamenlijk streams van bijvoorbeeld Twitch of Vimeo kan bekijken. Ook is het vanaf vandaag mogelijk om reviews te schrijven voor de apps in de Oculus Store om zo sneller tot een oordeel over een app te komen. Ten slotte is er ook de mogelijkheid toegevoegd om via Oculus Video je Facebook-account te koppelen waardoor je je videofeed kan personaliseren op basis van je vrienden en interesses.