Samsung heeft bekendgemaakt dat de Samsung Gear VR ondersteuning krijgt voor WebVR. Daardoor kun je meer content bekijken met de vr-bril op. Je moet de ondersteuning zelf nog wel even activeren in de browser voor het apparaat, aangezien het om een experimentele feature gaat.

WebVR-content voor de Samsung Gear VR

Samsung zet in op virtual reality. Dat doet het bedrijf nu met de Samsung Gear VR, maar in de toekomst mogelijk ook met stand-alone apparaten. In de nabije toekomst betekent het in elk geval dat de fabrikant investeert in allerlei zaken rondom vr, zoals WebVR. WebVR is een experimentele Javascript-api (een application programming interface waarmee computerprogramma's en -onderdelen met elkaar kunnen communiceren), die toegang biedt tot virtual reality-apparaten in de browser van zo'n apparaat.

Concreet betekent dit voor Gear VR-eigenaars, dan de browser van het apparaat in staat is WebVR-content af te spelen, naast de al beschikbare content, zoals video's, games en meer in de vorm van applicaties. Het kan echter voorlopig nog wel voorkomen dat het één en ander mis gaat tijdens het uitproberen van deze feature, en dat heeft natuurlijk alles te maken met de experimentele aard van WebVR. Daarom moeten gebruikers zelf aangeven binnen de instellingen van de browser of ze WebVR-content willen zien, of voorlopig nog niet.

In de toekomst zal Samsung meer updates uitbrengen voor WebVR-ondersteunt voor de Samsung Gear VR.