De Samsung Gear VR ondersteunt nu de Google Chromecast, waardoor je je VR-ervaringen kunt delen met anderen in de kamer. Die ervaringen worden dan getoond op het scherm waar de Chromecast aan hangt, zodat iedereen mee kan kijken.

Samsung Gear VR ondersteunt Google Chromecast

Eigenaars van een Samsung Gear VR en een Google Chromecast kunnen omstanders voortaan laten meegenieten van wat ze zien in virtual reality. De Gear VR kan namelijk zijn beelden delen met de Chromecast van Google, waardoor de mensen zonder bril ook kunnen zien wat de drager van de bril ziet. Voordat je deze setup kunt installeren, dien je nog wel even een aantal dingen te regelen. Zo dien je de meest recente versie van de Oculus Mobile-applicatie te hebben geïnstalleerd en dien je Android 7.0 Nougat op je toestel te hebben staan.

Heb je dat geregeld (het kan zijn dat je toestel in de Gear VR (nog) geen Nougat heeft ontvangen en in dat geval heb je helaas pech), dan is het simpel: je drukt op het inmiddels bekende cast-icoontje en selecteert het apparaat waar je naartoe wil casten. Dat kan naar een Google Chromecast-dongle, maar ook naar andere apparaten die dezelfde technologie ondersteunt. Sommige Android TV-televisies hebben de Cast-functie standaard ingebouwd, waardoor je geen los apparaat hebt. Hoe dan ook: je kunt nu je vr-ervaringen dus delen met anderen.