Er zijn patenten opgedoken van Samsung, die mogelijk een kijkje in de toekomst kunnen geven van de Samsung Gear VR-wearable. Als we de documenten mogen geloven, dan heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant nog flink wat verrassingen in petto.

Gerucht: Samsung Gear VR krijgt holografisch display

Onlangs bracht Samsung nog een nieuwe versie van de Samsung Gear VR op de markt, maar nog niet in Nederland, die in combinatie met de smartphones Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge te gebruiken is. Voor die release heeft Samsung echter niets aan de hardware aangepast; behalve dan het feit dat de virtual reality wearable nu dus ook andere smartphones ondersteunt. Eerder kon je de Samsung Gear VR namelijk alleen gebruiken met de Samsung Galaxy Note 4, die al een ruime tijd in Nederland verkrijgbaar is.

samsung-gear-vr-patent

Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft ook nog helemaal niet laten blijken in de toekomst iets aan het design of de functionaliteiten van de Samsung Gear VR te doen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat Samsung het hierbij wil laten. Er zijn namelijk op woensdagmiddag enkele patenten naar buiten gekomen die betrekking hebben op de Gear VR, waardoor we mogelijk een kijkje in de toekomst krijgen en zien wat Samsung nog in petto heeft voor de headset. Het kan overigens ook zijn dat het bedrijf gewoon een compleet nieuw model uitbrengt.

In de patenten staan een aantal componenten die de huidige versie van de Samsung Gear VR nog niet heeft en waardoor de headset opeens veel uitgebreider wordt Er wordt gesproken over een holografisch display of een soort project die een beeld kan projecteren op een schermpje. Ook is er iets te lezen over een sensormodule, cameramodule, het werkgeheugen, intern geheugen en verbindingsmogelijkheden. Daarnaast zou de gebruiken de focus van het apparaat kunnen instellen. De Gear VR is sinds begin 2015 beschikbaar in Nederland.