Samsung heeft aangekondigd dat de Samsung Gear VR-virtual reality-bril vanaf 20 november te koop is in Nederland. De headset is te combineren met een aantal Samsung-smartphones met een super AMOLED-display, waaronder de Galaxy S6 edge+, S6 en S6 edge.

Samsung Gear VR verschijnt op 20 november in Nederland

Samsung heeft laten weten dat de Samsung Gear VR, een virtual reality-headset die samen met Oculus is gemaakt, vanaf aanstaande vrijdag beschikbaar is in Nederland. Je kunt de bril straks bestellen op de website van Samsung, voor een verkoopprijs van 99,99 euro. De headset is enkel in het wit verkrijgbaar en onduidelijk is of er nog andere kleuren naar Nederland komen. De headset is te combineren met een aantal Samsung-smartphones met een super AMOLED-display, waaronder de Galaxy S6 edge+, S6 en S6 edge.

De Samsung Gear VR-headset werkt eigenlijk heel simpel: je schuift een smartphone (die wordt ondersteund) in het apparaat en kunt de headset daarna meteen opdoen. Of je nu een game speelt, video kijkt of andere beelden in 3D bekijkt, je bent volledig omsloten door VR en ziet dus niet meer wat er om je heen gebeurt. De Samsung Gear VR is 22 procent lichter en comfortabeler en makkelijker te bedienen dan de Gear VR Innovator Edition. Bovendien werkt de wearable met nog meer smartphones samen dan alleen de Galaxy Note 4.

Lees hier het verschil tussen virtual en augmented reality.