Uit onderzoek blijkt dat de Samsung Gear VR vorig jaar de meest populaire vr-bril was, en beter verkocht dan zijn concurrenten, zoals de HTC Vive, Oculus Rift en PlayStation VR (ook al zijn de ervaringen niet helemaal met elkaar te vergelijken).

Samsung Gear VR verkocht beter dan andere vr-brillen

Uit onderzoek van marktonderzoeker SuperData blijkt dat de Samsung Gear VR de meest populaire virtualreality-bril van vorig jaar was. Vorig jaar werden er 6,3 miljoen vr-brillen verscheept en meer dan de helft daarvan was een Gear VR-bril. In totaal ging het om 4,51 miljoen Gear VR-brillen. Daarmee is deze bril een stuk populairder dan de andere virtualreality-brillen van dit moment, zoals de HTC Vive, Oculus Rift en PlayStation VRook al zijn de ervaringen niet helemaal met elkaar te vergelijken en bedienen ze andere delen van de markt.

De prijs heeft ongetwijfeld meegeholpen. Mocht je een Gear VR los hebben gekocht, dan heb je er waarschijnlijk om en nabij de honderd euro voor betaald. Dat is aanzienlijk minder dan de andere brillen, waar je tenminste 399 euro voor betaalt en dan nog niet eens het complete pakket hebt. Ja, je hebt een Samsung-vlaggenschip nodig voor de Samsung Gear VR, maar die krijg je tegenwoordig al bij een redelijk betaalbaar abonnement aangeboden. Daarnaast heeft Samsung de bril ook gratis weggegeven in verschillende promotionele acties.