Samsung heeft een grote update vrijgegeven voor de Samsung Gear S2. Deze smartwatch draait op Tizen en niet op Android Wear van Google. Daarom loopt het updateproces ook niet gelijk aan dat van de andere populaire smartwatches van dit moment.

Download de update voor de Samsung Gear S2

Vorige week kwam naar buiten dat Samsung achter de schermen werkt aan een update voor de Samsung Gear S2. Dat gerucht blijkt nu te kloppen, aangezien de fabrikant vandaag een update heeft uitgebracht voor de smartwatch die draait op het Tizen-platform. De update is nog maar net uitgerold en zal in de komende dagen bij iedereen aangekomen zijn. Mocht je hem nu dus nog niet ontvangen hebben, dan kan dat wel elk moment gebeuren. De software-update is ook zo binnengehaald met zijn gewicht van ongeveer 62MB.

De update brengt ook twee versienummers met zich mee, voor de verschillende modellen van de Samsung Gear S2. De Classic-versie moet straks op versie R732XXU2DPFB draaien, terwijl de Sport-editie R730XXU2DPFB moet hebben. Nieuwe opties zijn onder meer de mogelijkheid een foto in te stellen als wijzerplaat. Ook zal de Gear S2 wijzerplaten kunnen aanbevelen en kun je die platen direct vanaf het slimme horloge binnenhalen. Daarnaast is het nu bijvoorbeeld ook mogelijk je slaap in kaart te brengen, en nog veel meer.