Samsung heeft een update uitgebracht voor de applicatie Samsung Internet. De update voegt onder meer ondersteuning toe voor dnla-streaming naar de VR-bril. Daarnaast kunnen er nu ook advertenties worden geblokkeerd op de websites die je bezoekt binnen de applicatie.

Download de update voor Samsung Internet

Samsung Internet is een webbrowser voor de Samsung Gear VR, de virtualrealitybril van het bedrijf die werkt met de meest recent uitgebrachte vlaggenschepen van het bedrijf. Met de app kun je op het internet surfen en WebVR-ervaringen bekijken, maar vanaf vandaag kun je er nog veel meer mee. Zo kunnen gebruikers vanaf nu ook content streamen van een dlna-server. Dnla, dat staat voor Digital Living Network Alliance, is een protocol voor het streamen van media tussen verschillende apparaten, zoals setopboxen, spelcomputers, pc's en mediaspelers.

De Samsung Gear VR met Samsung Internet aan boord functioneert nu als een dlna-client, waardoor je er dus media naartoe kunt sturen vanaf een ander apparaat binnen je netwerk. Verder introduceert de update contentblockers toe. Je kunt nu dus bijvoorbeeld gebruikmaken van een adblocker, zoals AdBlock Plus. Ook is de Secret-modus toegevoegd: browsen in een privé-omgeving, achter een pincode. Ook is de batterijduur verbeterd en kun je video's afspelen via usb otg. Je kunt de nieuwste versie van de browser downloaden uit de Oculus Store.