Virtual reality kan voor onvergetelijke ervaringen zorgen en dat laat Samsung goed zien met een applicatie zoals Bedtime VR Stories. Met deze app voor de Gear VR is het mogelijk je kinderen toch een verhaaltje voor te lezen wanneer je niet thuis bent.

Samsung Bedtime VR Stories: voorlezen wanneer je niet thuis bent

Virtual reality kan voor mooie, onvergetelijke ervaringen zorgen. Ook voor speciale interacties die voorheen niet mogelijk waren. Samsungs Bedtime VR Stories is zo'n ervaring: deze applicatie stelt ouders in staat kinderen voor te lezen wanneer ze niet thuis zijn, terwijl er ondertussen een virtuele ervaring wordt aangeboden op het scherm. Ook kunnen de ouders en de kinderen elkaar 'zien': niet in het echt, maar in de vorm van avatars die zich naast elkaar bevinden. In de onderstaande video krijg je meteen een goede indruk van deze vr-ervaring.

Momenteel werkt Samsung nog aan de release van deze app en is het nog niet te zeggen wanneer je die kunt downloaden voor de Samsung Gear VR. De laatste tijd zijn er wel een hoop onderzoeken die claimen dat veel (blauw) licht in de avond schadelijke is voor je slaapcyclus, dus wellicht zul je het vertellen van het verhaal wat vroeger moeten doen dan gebruikelijk. Mocht je een betere indruk van Bedtime VR Stories willen, dan kun je ook de onderstaande video eens checken. Dit is een 360-graden video, die je ook met je muis kunt bedienen.