Samsung is met een gloednieuwe adapter op de markt gekomen om ervoor te zorgen dat gebruikers van de Gear S2 sneller van stijl kunnen wisselen. Het bedrijf heeft een Band Adapter aangekondigd waarmee het makkelijker wordt om van horlogebandje te wisselen. Met de Band Adapter wordt het mogelijk om alle standaard 20mm horlogebandjes te gebruiken voor de Gear S2.

Kleuren van de Band Adapter

Tegelijkertijd met de aankondiging van de Band Adapter, heeft Samsung laten weten dat de adapters in twee verschillende kleuren leverbaar zullen zijn. Liefhebbers kunnen kiezen voor een donkergrijze variant, of voor de zilverkleurige variant. Om de adapter te gebruiken, moet eerst het originele horlogebandje van de Gear S2 verwijderd worden. Zodra dat gebeurd is, moet de adapter aan de smartwatch geklikt worden. Als de adapter eenmaal stevig is vastgeklikt, kan men aan de slag met de bandjes. Daarbij kun je dus ook horlogebandjes gebruiken die je toevallig nog in huis had liggen.

Het slechte nieuws voor Europese gebruikers van de Gear S2, is dat de Band Adapter op dit moment alleen beschikbaar is in de Verenigde Staten. Samsung heeft echter wel laten weten erover na te denken de adapters binnenkort in meerdere landen uit te brengen.