Samsung heeft afgelopen nacht de de Gear S2 aangekondigd. De nieuwste smartwatch van het bedrijf, waar al maanden geruchten over verschijnen, biedt volgens de fabrikant de allerlaatste innovaties op het gebied van wearables. Het ronde ontwerp moet bijvoorbeeld de gebruikservaring naar een hoger niveau brengen, en door aan de ring op de Gear S2 te draaien, krijg je snel toegang tot al je berichten en applicaties. De Samsung Gear S2 wordt op 3 september voor het eerst officieel aan de wereld getoond tijdens IFA 2015 in Berlijn.

Samsung Gear S2

De Samsung Gear S2 heeft een rond amoled-display met een hoogwaardige afwerking. Samen met de buttons Home en Back zorgt de roterende ring ervoor dat je snel toegang hebt tot berichten en apps. Het ronde 1,2 inch scherm heeft een resolutie van 360 x 360 (302 ppi). Met het meest recente Tizen OS en een voor wearables geoptimaliseerde 1 GHz dual core processor moet de Samsung Gear S2 taken snel en efficiënt uitvoeren. NFC is aanwezig voor onder meer draadloze betaalmogelijkheden.

Samsung-Gear-S2

Verder komt het horloge met 4GB aan intern opslaggeheugen, 512MB aan werkgeheugen, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.1 en onder meer een accelerometer, gyroscoop, hartslagmeter en barometer. De ingebouwde accu heeft een vermogen van 300mAh. De Gear S2 heeft een afmeting van 44.0 x 51.8 x 13.4mm, weegt 51 gram en is water- en stofdicht (IP68).

De Samsung Gear S2 is geoptimaliseerd voor dagelijks gebruik. Notificaties lees je in één oogopslag af en belangrijke berichten verstuur je vanaf je pols. Met de vernieuwde fitnessfuncties voor de Samsung Gear S2 blijf je gezond en actief en op je 24-uurs dagboek houd je dagelijkse je activiteiten en fitnessdoelen bij. De batterij in de Samsung Gear S2 heeft een levensduur van twee tot drie dagen. Opladen doe je met de draadloze wireless charging dock.

Samsung-Gear-S2-2

Om de gebruikerservaring te verrijken werkt Samsung samen met ontwikkelaars en anders partners. Dat komt terug in horlogeplaten en -banden waarmee gebruikers hun persoonlijke stijl kunnen uiten. Ook zijn er bij de lancering apps beschikbaar die zijn geoptimaliseerd voor het ronde gebruikersinterface van de Gear S2. Zo check je snel nieuws, sportuitslagen en beursnoteringen, zie je welke tweets trending zijn of waar je een hapje kunt eten.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Samsung Gear S2 komt in twee versies. De Samsung Gear S2 heeft een donkergrijze horlogeplaat en -band en de andere een zilveren plaat en witte band. De Samsung Gear S2 classic verschijnt met een zwarte plaat en een leren band. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.